26.10.2012

Mutsi testaa

Tämä ei ole sponsoroitu mainosteksi, vaan uteliaisuudesta uutta kohtaan herännyt pohdinta.

Pongasin nimittäin palvelun nimeltä  Lelulandia. Homman idea on simppeli. Vuokraa lelut, älä osta. Periaatteessa ideahan on mitä mainion. Voi valita ipanan ikäkaudelle sopivia leluja ja vaihtaa niitä tasaisin väliajoin uusiin. Turhaa kamaa ei jää pyörimään nurkkaan. Lelutkin näytti olevan ihan laatukamaa vauvojen puruhommista puisiin potkumopoihin. Onhan sitä taidelainaustakin ja sitä on muuten harrastettu tässä huushollissa ahkerasti. Jokainen työ on tosin päätynyt lopulta omaksi, joten se siitä vuokrausideasta.

Hinta neljälle lelulle on sinänsä kohtuullinen, rapiat vajaa kakskymppiä/kk. Mutta hetkinen, siitähän tulee vuodessa 240 €. Se on jo minusta ihan pirun paljon leluista, vaikka niitä kuinka vaihtaisi välillä. Tai ei meillä ainakaan tuhlata lähimainkaan tuommoisia summia leluihin. Ai siksikö ne lapset leikkii isin partavaahdolla ja äidin kapustoilla?
Jos ei ajattele rahaa, idea on tosiaan aika kiva. Posti tuo kerran kuukaudessa vaihtuvia leluja tai sitten niitä voi pitää pidempään. Kierrätystä kierrätystä eikä kasvavia leluvuoria. Mieleni tekisi peukuttaa uudelle rohkealle konseptille jo ihan siksi, että joku viitsii yrittää. Tai on ajatellut uusiksi koko lelujen hankkimisen ja omistamisen.

Mutta entäs kun Brion junaratasetistä hukkuu pala tai kaksi(meillä taatusti hukkuu kaikki kuutiota pienemmät osat jonnekin mystiseen aukkoon) tai mopo palautuu kolhittuna? Milloin leluista joutuu korvaamaan jotakin extraa? Käytännössä varmaan aina, kun jotakin puuttuu tai menee peruuttamattomasti kolhuille tai rikki. Tuski he kolhumopoa kiertoon pistävät vai pistävätkö. Ja haluaisinko sitten jo käytetyn oloisen lelun itse.

Jotenkin minusta tässä ei vielä ole ehkä riittävästi rahalle vastinetta. Tai paremminkin niin, että konsepti on minusta aidosti peukutuksen arvoinen, mutta säästön puolelle tämä ei mene, paitsi ehkä luonnon. No, ehkä se säästö ei olekaan se pääidea.

Vai enkö minä nyt vaan ole kuvittelemani varhainen omaksuja, joka ottaa uudet tuotteet ja palvelut käyttöön etulinjassa. En vissiin sitten.

2 kommenttia:

  1. Heii, hieno uusi blogi! :) Pääsinpä minäkin vihdoin lukemaan taas tekstejäsi tämän kroonisen aikapulan keskellä.

    Eräs ystävä vinkkasi äskettäin tuosta Lelulandiasta ja innoissani kävin heti tsekkaamassa idean, mutta tuo hintapolitiikka suoraan sanottuna kauhistutti. Tosiaan tuolla summalla ostaisi komeat määrät leluja ihan omaksi ja vaihtelisi vaikka sitten kavereiden kesken jos haluaa ekologinen olla...Hieno ja hyödykäs konsepti mutta hinta postikuluineen on vähän turhan suolainen!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kroonista on aikapula tosiaan. Onneksi pääsen töihin, siellä voi olla hetkittäin jopa aikaa :)

    Ihan samoin ajattelin Lelulandiasta. Kuukausittainen hinta ei sinänsä ole paha, mutta kun sen kertoo käyttökuukausilla. Harmi sinänsä, koska konsepti itsessään on ihan mielenkiintoinen.

    VastaaPoista