9.8.2013

Se on se arki nyt

Aikataulut, säännöllinen rytmi, rutiinit, muiden laittama päiväruoka, muiden äidille laittama päiväruoka, uusia lauluja päivittäin oppivat ipanat, oma koti, oma sänky. Olen niin tylsistynyt ja keski-ikäistynyt kun nautin huuhailun ja loppumattomien (toteutumattomien) aktiviteettimahdollisuuksien päättymisestä. En tosin nauti tulevasta sähläkaudesta, jolloin huomaamme että kumpparit ja kaikki kuraan ja lämmön säilyttämiseen liittyvät vermeet ovat pienet tai hukassa. Enkä nyt varsinaisesti odota virusvisiittejäkään.

Loma oli kiva ja lapset nauttivat mökkeilystä (muualla ei sitten käytykään). Vaari on loputon aktivitteetitehdas ja mummo olisi keittänyt nakkisoppaa vaikka joka päivä. Mikäs siinä oli ollessa. Enää ei harmita edes se yhteisen loman viikon mitta. Tämä oli tällainen kesä ja ensi kesänä sitten toisella tapaa.

Ensi kesä onkin tosiaan toisenlainen. Aviomies on ilmeisesti ihan pätevä, koska hän sai yhtenä neljästä (maailmanlaajuisesti) stipendin, jolla pääsee huuhailemaan Ameriikan sairaaloihin. Herralla on luvassa on pitkähkö reissu ja mukana tulee kolme hyyryläistä. Sopiva irtiotto, mutta ei ihan post doc -tyyppinen vuosi. Sekin on ollut suunnitelmissa, mutta emme vaan raaski viedä ipanoita pois kovaa vauhtia vanhenevien isovanhempien luota. 

Lapset ovat olleet tarhassa kolme päivää. Yritin viedä ne kyllä aikaisemmin, mutta onneksi reippaat tädit ilmoittivat, että olimme valinneet hoidon alkamaan vasta keskiviikolta. Kakkosen vaipat unohdimme ja unilelukin oli kateissa. Normaalin kangertelevasta alusta huolimatta Ykkönen on iso, koska hänellä on nykyisin ponnari ja hän käy kaikista suurimmalla pöntöllä. Ykkönen on myös niin iso, että haluaisi kouluun, naimisiin ja asumaan omaan kotiin. Hän kuulemma selviytyy, koska osaa laittaa lihapiirakan mikroon (Ups, paljastuin, mutta se on sentään graham-lihapiirakka).  

Kakkonen lähtee reippaana matkaan, mutta huutaa lopulta käsien pesun jälkeen hylkäämistään kuin hyeena. Protestoinnista huolimatta herra on syönyt hyvällä halulla kolme lautasellista aamupuuroa joka aamu! Herätesään Ykkönen on parina aamuna juksannut äidin välittömästi paikalle huutamalla ”Apuaa, minulla on iso kakka.” Siellä mitään kakkaa ole vaan tyytyväisyydestä kihisevä ipana, joka osaa todeta myös ”Minä huijasin sinua äiti.”

Uskoisin, että meillä on toivoa selviytyä tästäkin syksystä?

10 kommenttia:

 1. Mmmm, grahamlihapiirakka, yksi lapsuuteni lempimauista!

  No mutta asiaan. Takuulla teillä on toivoa - ja kovasti onnea vain puolisolle. Jään kiinnostuksella odottamaan irtiottonne kuulumisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne graham-versiot on ihquja. Mä en tosin saanut edes niitä syödä lapsena..
   Irtiottoon on vähän aikaa, mutta on aina kiva kun on jotain mitä odottaa. Miten muuten sun uusi ura??

   Poista
 2. No joo. Arki. Se on alkanut täälläkin. Ja eka flunssavirus alkoi toissayönä. Eli olemme kaiketi normi aikataulussa.

  Mutta hei, teidän ensi vuoden kuviot kuulostavat jänniltä! Odotan lisää infoa. Sun mies on todellakin pätevä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, hieno tu o uusi (?) banneri! Miten noita tehdään..? :/

   Poista
  2. Kiitos, banneri on vielä vaiheessa. Mä en ehtinyt säätää kuvan leveyksiä sun muuta. Mutta tuohan on vaan taitto-ohjelmassa tehty kuva, joka laitetaan kohdassa hallintapaneeli/ulkoasu/ylätunniste. Ylätunnisteen kohdalla valitaan "otsikon ja kuvauksen tilalle" Siihen voi laittaa minkä tahansa kuvan tai tehdä oman bannerin. Mutta hitsi kun en muista sitä tarkkaa kuvakokoa, joka toimisi saletisti suoraan.

   Ääh, toivottavasti flunssa meni ohi. Meilläkin alkoi Kakkosen hana vuotamaan eilen illalla..
   On hyvä, että vaimoke voi matkustaa miehen siivellä : ) Vähän pitää vielä odottaa, mutta kivaa siitä tulee.

   Poista
 3. Onnea Ameriikan huuhailusta (en malta odottaa päivityksiä) ja kiva että loma meni mukavasti. :) Ja hieno on banneri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos ja kirjoitetaan - kunhan sinne asti nyt päästään.
   LEveyksiä täytyy vielä vähän säätää. Ehkä myös tarkkuutta :)

   Poista
 4. Kiva banneri kyllä, josko joku tekisi minullekin!
  Arki on kyllä kaikkea täynnä, back to everything. Kuulostaapa kivalle teidän ameriikan valloituskin :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pitää pikkaisen säätää, mutta kiva näitä olisi tuunata - kun vaan ehtisi.
   Back to everything on kyllä totta!

   Poista
 5. Arkea, arkea ja SEIKKAILU!!! Onpa kivaa, että on jotain mitä odottaa kaiken kurahoususäätämisen sivussa. :)

  VastaaPoista