19.10.2013

Haastavat haasteet, 3x11

Olen välillä toivoton näiden haasteiden, oikeasti usein oikein hauskojen, kanssa. Yritän, mutta unohdan. Luulin jo nytkin hautautuvani samaan ”sitku” suohon, mutta mikä onkaan parempi syy paeta viikonlopun yksinhuoltajuuden todellisuutta kuin pohtia haastetta ja minua.. 

Tämä haaste sujuu näin:


1. Jokaisen haastetun tulee kertoa 11 asiaa itsestään
2. Jokaisen haastetun tulee vastata 11 kysymykseen, jotka haastajasi on valinnut
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille
4. Haastajan tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa
5. Sinun tulee kertoa, kuka sinut on haastanut ja kenet haastat
6. Eikä takaisin haastamista
11 kertaa minä

1. Olen usein pulassa ylisarkastisen huumorintajuni kanssa. Omasta mielestäni olen hauska, monen mielestä joko ärsyttävä tai liian suoraan tilanteeseen nähden.
2. Olen löytänyt uudelleen nuoruuteni ensikokeilujen huuman – lonkeron.
3. Pidän oikeasti tosi paljon kalastamisesta. Tyynellä järvellä veneessä lillumisesta ja uistinten tuijottelusta. Harjoittaisin tätä toimintoa parhaan kalakaverin, Aviomiehen, kanssa huomattavasti ellei herätys näidenkin iltojen jälkeen olisi se 6.30.
4. Olen oman yläasteeni oman vuosiluokkani päässälaskumestari.
5. Olen ehdottomasti vasta puhkeamassa kukkaan äitinä. Huomaan jaksavani, sietäväni, ymmärtäväni ja toimivani paremmin näiden 2+ vuotiaiden kuin sitä edeltävien ”ikäluokkien” kanssa. On ihan mahtavaa kun homma ei oikeasti enää juuri koskaan vituta. No niitä ”lapsikarkaailmankalsareitapakkaseen” hetkiä lukuun ottamatta.
6. Rakastan ruuanlaittoa ja leipomista. Olen onnellinen kun joku vaivautuu meille kylään. Silmät ristissäkin innostun siitä, että saan tuunata jotain muuta kuin nakkisoppaa. Joka toki on hyvää sekin. Omasta mielestäni bravuureitani ovat risotot eri versioineen. Kokeilkaapa muunnella perusreseptiä päärynällä, gorgonzolalla ja saksanpähkinöillä! Tai chilissä pyöräytetyillä tiikeravuilla. Nyt tuli nälkä!
7. Saan edelleen jalat niskan taakse kiitos liikkuvien lonkkien.
8. Olen joka kerta ylionnellinen kun minulle ja tyttärelleni todetaan, kuinka samannäköisiä olemme. On jotenkin liikuttavan alkukantaista, että tuo lapsi on niin yksiselitteisen tunnistettavissa minun lapsekseni.
9. Selaan edelleen viikoittain oman ja lähikuntien omakotitaloilmoitukset vaikkei meillä ole minkäänlaisia aikeita luopua saavutetuista eduista isossa asunnossa taloyhtiössä, jonka herrat hoitavat pihat, talot ja ympäristön järjettömän hyvin, ammattitaitoisesti ja halvalla.
10. Taidan jossain vaiheessa jäädä uudelleen osittaiselle hoitovapaalle. Onneksi on vielä yksi pätkä/ipana käyttämättä.
11. Napostelen päivittäin noin viisi Fazerin sinistä konvehtia työpaikkani vierasvaroista – kuten niin moni muukin :)

Välikevennys. Kakkosen hittibiisi, jonka kaksivuotias vetää asiaankuuluvalla vakavuudella. Sorry, jos jää soimaa..
Paulan kysymykset

1. Tunnenko minä sinut?
Miten? Kyllä vähän, näin voi sanoa. Olemme kohdanneet kaksi kertaa ja niinä hetkinä jutustelleet. Mutsien kymppihän se monta bloggaajaa yhteen toi. Oli hauska tutustua!
2. Oudoin ruoka, jota teillä on tapana syödä?
Varmaan viime viikkojen velloneen pikaruokakeskustelun myötä kananugetit. Tunnustan. Jos toinen lapsista on ensimmäistäkin ruokarajoittuneempi supermiinuskäyräläinen, on ollut päiviä jolloin olen tyytyväinen että hän syö edes muussattuja kanan verisuonia kuorrutettuna. Onneksi joku valmistaja mainostaa file-versioita. No, Tampereella kun ollaan niin pitää toki sanoa myös Mustamakkara.
3. Jos saisit valita ammattisi riippumatta koulutuksesta, palkkatasosta ja muista käytännön asioista ja järjestelyistä, niin mitä tekisit?
Aikaisemmin olisin vastannut tähän, että opettelisin oikeasti kirjoittamaan ja hyödyntämään sitä jotenkin. Juuri tällä hetkellä vastaan, että loisin jotain omaa. Ryhtyisin yrittäjäksi. Life style –kauppiaaksi, joka yhdistäisi tietyn suosikkimaani lastenvaatteet, sisustuksen, designin ja jopa saman maan ruokahommat. Pientä ja omaa. Ei sen korkealentoisempaa. Toisaalta lähestyin jo yhtä paikallista proffaa ja utelin, voisiko suunnittelemastani aiheesta olla väitöskirjaksi – ihan heittämällä työn ohessa. Realismi ei minulla näissä haavehommissa päätä huimaa.
4. Minkä kirjan luit viimeksi (kokonaan)?
Rakkaalta ystävältä saatua iItsesuggestiota 50-60 lukujen taitteesta otsikolla ”The magic of thinking big by Dawid J. Schwartz. Niitä kirjoja, jotka ovat kesken, olisikin aikamoinen lista..
5. Miksi kirjoitat blogia?
Lyhin vastaus olisi alun perin kai ahdistuksesta. Tarpeesta ymmärtää itselle vierasta. Tämä on jatkumona kolmas blogini. Ensimmäinen liittyi lapsitoiveen tuskaisuuteen, toinen itselle täysin epätodelliseen raskaus- ja esikoislapsen saamisen ristiriitaisuuteen. Tässä kolmannessa ei varsinaista fokusta olekaan ja sepä muuten nykyään tökkiikin.
6. Mikä on paras asia kotonasi?
Se on meidän perheen koti, yhdistelmä uutta ja vanhaa, yritystä ja kaaosta, asukkaidensa elämäntilanteen todiste kaikissa muodoissaan. Se on myös tosi sopiva.
7. Mitä asiaa et muuttaisi itsessäsi?
Fyysisesti paksuja hiuksia. Henkisesti kykyä innostua ja tarttua asioihin, vaikka tämä on samalla myös suurin ristini.
7. Mikä on ollut turhin hankintasi?
Jos katson vaatekaappiin niin kyllä sinne vikatikkejä mahtuu. Itseasiassa turhin pukeutumishankintani lienevät Uggit. Ne on kyllä ihanat tossukat ja söpöt karvapallerot, mutta jumankauta niitä ei ole tarkoitettu Suomen liukkaille keleille! Mitä järkeä on lämpimissä kengissä, joita ei voi käyttää talvella? Äitiyshommista mieleen tule yksi totaalisen tarpeeton hankinta, vaikkakin halpa. Maidonkerääjä. Kuka säätää ja ehtii värkätä sen muovisen valskaavan ufon oloisen esineen kanssa, joka a) ei pysy paikoillaan ja b) tulee täyteen nanosekunnissa jos maitoa on todella tullakseen.
9.Mikä on paras ajansäästövinkkisi?
Siivooja. Säästää myös kaikkien hermoja.
10. Miten rentoudut?
Tyypillisimmin painelemalla yksin ulos,lenkille. Kaikki tyylit kävelystä juoksuun, hiihtoon ja sauvakävelyyn käyvät.
11. Nouseeko kätesi ylös, kun pyydetään vapaaehtoista?
Pääosin kyllä. Joskus sentään vähän valikoiden kysytyn asian mukaan.

 Omat kysymykseni onnekkaille

1. Mikä äitiydessä on ollut yllättävintä?
2. Voimabiisisi?
3. Minkä elokuvan olet nähnyt useimmin?
4. Jos saisit valita nyt lomakohteen, mikä olisi ensimmäinen spontaani mieleen tuleva vaihtoehto??
5. Jos mietit lapsesi/lastesi elämää 10 vuottaa eteenpäin, millaisia kuvittelet heidän olevan?
6. Kasvatusgurusi?
7. Miten lapsen saaminen muutti suhdetta omaan äitiisi?
8. Mitä asiaa kadut?
9. Hyväntekeväisyyskohteesi, mihin lahjoitat vai lahjoitatko?
10. Missä tapasit miehesi?
11. Tarpeellisin turhake?

Who are the lucky ones?

Teitä onnekkaita ei ehkä ole vielä haastettu.. Antakaas palaa hyvät:

Sekavuustila (sorry, sut nakitan aina, mitäs on "tunnettu" niin pitkään)
Lupiini (samat kuin Hupsille :) )
Max and Moses (Hei vaan uusi tuttavuuteni)
Leopardikuningatar (ehkä sulla olikin jo tämä nakki..)
Pärähdys
Leijonalapsen kanssa
Leluteekki
Näkymätön lapsi
Kaksoielämää
Sininen Keskitie
Loput tulossa, tai sitten ei.


 

1 kommentti:

  1. Kiva lukea välillä näitäkin (kun ei ole joka paikka haasteruuhkassa!). Mietin, että olenkohan vähän samanlainen kuin kohtasi 1. Siis ylisarkastinen... Välillä tulee varmasti vitsailtua liikaa ja liian oudosti. Lieneekö synti vai ihan kiva osuus minuutta...
    Ja kiitos haasteesta. Tuli ihan yhtäkkinen fläsäri, että sainko tämän jo Tuumat ja tuokiot Jenniltä? 6x11??? Double o-ou!

    VastaaPoista