29.6.2013

Punkki perkele, tai mikä liet

Ammattivalittaja, perhepotemisen maisteri täällä iltaa. Voin suosiolla unohtaa kaikki idylliset perhe-elämän kuvailut ja keskittyä näihin potemisiin. Kun valitetaan niin valitetaan sitten koko blogin täydeltä.

Nimittäin Kakkoselle ilmestyi mummin ja vaarin rantakaislikkoisen mökkiretkipäivän jälkeen ensin paukama ja sen hälkeen vuorokaudessa tällainen puremakohdan (unidentified bug) ympärille kehittynyt renkula. Googlaamalla punkin purema lapsella (tai kenellä vaan) saa aika identtisiä kuvia.

Who bite me?

Minä en nyt kerta kaikkiaan ala, jos tuota nakettia on purenut joku borrelioosisoosia kantava verenhimoinen punkinretale. Viime kuukausien tapahtumat huomioiden näen välittömästi piruja seinillä jos joku aivastaa, joten kyseessä on myös liioittelun mahdollisuus.

Päivän grillikekkereillä Aviomiehen kollegakavereista 100 % kehotti aloittamaan antibiootin varmuuden vuoksi. En kaipaa tähän kahden korvakuurin perään yhtään ylimääräistä bioottia, mutta minkäs teet. Otammeko riskin, että tyyppi alkaa oireilla jotenkin epämääräisen neurologisesti parin vuoden päästä ja toteamme sitten jälkiviisaat että "olis pitänyt sittenkin uskoa", vai ruuttaammeko kesähemmolle vielä yhden kuurin entisten perään? Toisaalta eihän siitä mitään haittaakaan olisi. Se voisi hoitaa myös niitä korvia, jotka edelleen kahden kuurikierroksen jälkeen ovat sameat ja tyyppi öisin itkuinen. Tämä äiti haluaa takaisin ne yöunet, joita jo edellisessä postauksessa mainitsi.
 
Lasten terveyteen liittyvissä asioissa kurjinta on yrittää taiteilla ylihuolehtimisen ja -reagoimisen sekä huolettomuuden välillä. Ylijotakin johtaa helposti turhaan lääkärissä ramppaamiseen ja lääkitsemiseen ja huolettomuussa puolestaan voi johtaa huomaamatta tai tarkoittamatta vakaviinkin tilanteisiin. Eikä tässä tosiaan aina auta se kotitohtori.15 kommenttia:

 1. Voihan damn! Näyttää kyllä aivan punkin puremalta, joten mä kyllä aloittaisin ne ab:t. Vaan kyllä teitä koetellaan, OMG! Ihana sana tuo naketti, muuten. On pitänyt aiemminkin kehua. :)

  Hmm, näin lyhyessä kommentissa 3xkyllä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät kyllät! :) Naketti on jotenkin kuvaava :)

   Katsotaan vielä niitä antibiootteja. Jälki näyttää samalta, mutta katsotaan nyt, kuinka kauan se kestää tai leviääkö vielä. Mutta onhan tämä aika arpomista :)

   Kolme hymiötä näin lyhyessä kommentissa, hyvä sekin!

   Poista
 2. Lääkäriäiti tuossa vieressä tuumasi, että punkinpuremassa ei yleensä kyllä tule vielä vuorokaudessa tuollaista isoa länttiä vaan se rengasmainen ihottuma kehittyy hitaammin... mutta myönsi, että kuva näyttää kyllä aika lailla samalta kuin borrelioosin rengasihottuma. Joten itsekin kyllä varmaan olisin sen verran varovainen, että ne antibiootit aloittaisin. Kurja tuuri :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se. Mies on samaa mieltä, että syntytapa ja aika ei ihan vastaa, mutta jälki on sen sijaan hyvin punkki- tai borrelioosiainen. Meillähän ei tosin ole tarkkaa tietoa, milloin pistoskohta on syntynyt, epäilimme vain tuota retkeä. Mutta pitkähihaisen alla purema tai mikä lie on voinut muhia vähän pidempäänkin.

   Poista
 3. Jos kahdesta "pahasta", ab-kuurista tai pienestäkin mahdollisuudesta saada borrelioositartunta, pitäisi valita, valitsisin ehdottomasti kuurin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Mutta kun alla on kaksi kuuri korviin, on yksikin turha kuuri turha. Muuten heittämällä kyllä.

   Poista
 4. Samaa mieltä. Ehdottomasti kuuri. Ainakin omalleni ottaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totean saman kuin edellisessä Saralle. Niin minäkin mukisematta ottaisin ellei alla olisi kahta antibioottikuuria korviin. Siksi tekee mieli jotenkin yrittää varmistaa, että kyseessä tosiaan olisi punkkki.

   Poista
 5. Suosittelen kans AB kuuria. Äiteeni sairastaa neuroborrelioosia, nyt on seitsemäs vuosi menossa. Sattui kuulumaan siihen porukkaan joka ei siitä pääse ikinä eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts. Tuo on todellakin se pahin skenaario. Siihen katsoen kuuri on tosiaa pieni paha.

   Poista
 6. Viime kesänä käytin tuon näköisellä puremalla varustettua lasta lääkärissä, ja vastauksena oli hekotteleva "tuohan on paarman purema". Neuro-oireita odotellen siis... Mut paarman puremakin voi kyllä olla aika ärhäkkä ja rinkulainen. Paarman purema häviää päivässä tai parissa, kun taas punkin jäljen pitäis levitä hitaasti viikkojen aikana. Ehkä kuitenkin parempi ottaa antibiootit kaiken varalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Tämä on se mahdollisuus, jonka takia asia ei ole niin yksiseliteinen. Jälki näyttää punkin puremalta, mutta käyttäytyykö se kuin borrelioosi-ihottuma tai miksi sitä nyt sanotaankaan.

   Poista
 7. täältä myös yksi ääni ab-kuurille

  ivf-mama

  VastaaPoista
 8. Mä olin...apua, 23 vuotta sitten partioleirillä Hangon saaristossa. No, viikon leirin aikana mua puri viisi punkkia, joista vika kantoi borreliaa. Onneksi tk-lääkäri oli hereillä ja bongasi sen verikokeesta. Söin sit 10 viikon ab-kuurin. Jälki"oireena" sain fibromyalgian, onneksi en mitään vakavampaa. Se on kurja, kun puutiaisaivokuumeeseen on jo rokote, mutta borreliaan ei.

  VastaaPoista