28.6.2013

Yksitoista hyvän mielen apinaa, eikun asiaa

Sain haasteen tohtoristason naiselta,Täti-ihmiseltä, joten haasteeseen pitää suhtautua ansaitulla huolellisuudella ja vakavuudella. Haaste itsessään on mitä mukavin – listata 11 hyvän mielen asiaa. Kesällä, valon ja lämmön päivinä, näitä voisi listata tajunnanvirtana vaikka sata. Jos sama haaste tulisi pimeänä marraskuun aamuna, pitäisi hieman tarkemmin miettiä, innostaako yhtään mikään. Meikäläisellä innostukset toimivat niin, vähän kuin aurinkoenergialla.

1. Polkupyörätyömatkailu. Asumme juuri sopivan logistisen viiden kilometrin fillarimatkan päässä työpaikaltani. Menomatka on järkyttävää ylämäkeä (tie kulkee laskettelurinteen vierestä), mutta kotiin pääsee sutjakkaasti. Homma on samalla hyötyliikuntaa – sitä ainoaa liikuntaa nykyisin.

2. Pyöräily ipanoiden kanssa. Kesän koko perheen yhteinen hitti on lähiseutupyöräily ipanat omissa istuimissaan. Naketit nauttivat, takaa kuuluu jatkuva papatus ja varsinkin Kakkonen on revetä liitoksistaan päästessään liikkumaan niin lähellä autoja.

3. Työ. Kaikista viimeisen puolen vuoden myllerryksistä, irtisanomisesta ja ei niin putkeen menneestä aloituksesta huolimatta viihdyn täällä todella hyvin. Työ on haastavaa itsenäistä ja vastuullista. Työkaverit ovat älykkäitä ja mukavia (kuten tietysti minäkin). Johdolla onkova yritys työntekijöiden suhteen. Homma on niin sanotusti nyt balanssissa juuri tähän elämäntilanteeseen.Katsotaan silti, mitä myllertävä, rahtusen paikkaansa hakeva mieli saa vielä aikaiseksi.

4. Hyvä vointi. Toukokuun pääpysähdyksen jälkeen voin syvällä rintaäänellä todeta, että arvostan terveyttä ja päänsäryttömiä päiviä. Meikäläisellä on käynyt the tuuri ja normaalilta tuntuva vointi tuntuu järjettömän hyvältä.

5. Puheliripuli-ipanat. En voi lakata ihmettelemästä tuota porinan määrää. Pöhelöjä omia sanoja, ylitsepursuavia sanallisia tunteenilmauksia, alle kaksivuotiaan taukoamatonta papatusta tutuille ja tuntemattomille, yli kolmevuotiaan omia satuja ja laulun sanoja. Kaikkeen muuhun lapsissa voi välillä hermostua, mutta niiden juttuihin näköjään ei. Paitsi siihen ”äiti on tyhmä” tokaisuun.

6. Uudet perunat. Vaikka meillä syödään perunaa ympäri vuoden kulutus huomioiden aika vähän, uusia perunoita kuluu törkeästi. Ihan vaan keitettyinä voipottuina. Siikliä sen olla pitää.

7. Golf. Älkää kuulkaa pyöritelkö silmiänne tälle porvarilliselle harrastukselle. Se on pirun vaikeaa ja yllätyksellistä, peruskuntoa kasvattavaa viiden tunnin ulkoilua yleensä kauniissa maisemissa ja hyvässä seurassa. Pienistä onnistumisista ja hyvistä lyönneistä kilpailuhenkinen aina iloa.

8. Uni. Ihmisen parasta aikaa. Kakkonenkin on alkanut nukkua keskeytyksettömiä öitä (koputan puuta) ja Ykkönen nukkuu varsinkin päiväunettomina päivinä hiiskahtamatta vähintään 10 tuntia putkeen. Meillä on toivoa!

9. Kesägettogetherit. Kesällä on enemmän aikaa tavata ihmisiä, jopa reissata sellaisten luo. Tai toivoa, että kaikki sukulaiset, kaukoystävät ja kissankumminkaimat reissaavat meidän luo. Aikaisemmin me olimme aina se ympäri Suomen matkustava yksikkö. Nyt kahden mini-meen kanssa on oikeus vaatia visiittejä meidän grillihuudeille. Että tervetuloa vaan! Toisaalta myös kaasuvarvasta kutittaa ja maiseman vaihdos tekisi hyvää. Eikä näiden kanssa nyt ole enää niin kamala matkustaakaan.

10. Mökkeily. Ipanoiden läträusriemu, omat tyynien iltojen uisteluhetket lonkero-eväillä (mä oon niin juntti!), ohikulkevien laivojen kiikarointi, linnunpönttöjen laskeminen ja pesimisen seuranta, nukkuminen vintillä sateen ropistessa peltikattoon, anopin ehtymättömät sisustuslehtikokoelmat ja maalla maailman parhaalta maistuva ruoka.

11. Elämä. Se on just nyt tosi hyvää. Sniff.

Kyllä kuulkaa jokaisen pitää tarttu tämmöiseen hyvän mielen haasteeseen! Tulen kyll nakittamaankin pian. Ensin pitää joutua lomalle, joka alkaa kolmen ja puolen tunnin kuluttua. Uuuh!

8 kommenttia:

 1. Jee hyötyliikunnalle, tasapainoiselle fiilikselle töissä, terveydelle ja kokonaisille yöunille! :)

  VastaaPoista
 2. Mukavaa lomaa! Sulla on kyllä paljon syytä hyvää mieleen. Ihan erityisesti tuon terveyspuolen osalta, mutta samalla kaiken muunkin. Nautihan kesästä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja niin on kun asian vaan muistaa : ) osaa kyllä olla tän arkihullunmyllyn keskelläkin tosi onnellinen siitä, että ainakin toistaiseksi olen sairauden kannalta tosi hyvissä voimissa.

   Poista
 3. Hyvää lomaa ja leppoisia päiviä!

  Kunhan palailet maisemiin, niin sulle löytyy lisää kesähaastetta Pärähdyksen puolelta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Minäpä tulen kurkistamaan, mitä olet keksinyt : )

   Poista