22.6.2013

Juhannus on meilläkin herttainen

Edellisen postauksen huolenaiheeni ovat osoittautuneet toistaiseksi turhaksi. Lämpötila on liki kymmenen astetta viileämpi kuin luvattiin - kukaan ei kaipaa järveen. Tuulee niin paljon, että järvi näyttää aikuisestakin pelottavalta - kukaan ei mene uimaan. Tuulee niin paljon, että hyttyset eivät pysty lentämään - ketään ei pistä.

Laukku on kuitenkin täynnä Freetä, kiitos useamman aktiivisen kommentoijan. Töhnä sinänsä tuntuu, tai paremminkin tuoksuu, toimivalta eli ei miltään.

Tämän juhannuksen selkeästi suurin hitti toistaiseksi on ollut vanha kunnon perinteinen kupoliteltta. Se kasattiin eilen nurmikolle ja serkkutrio viettää siellä sopuisasti aikaa syöden eväitä ja odottaen, että joku tulee yllättäen pelottelemaan seinää rapistamalla. Teltta taipuu myös moneksi. Se on toistaiseksi ollut koulu, kuuraketti ja taikameri. Mielenkiintoista sinänsä, että olomuodon muutoksista huolimatta asumuksessa pitää viettää aikaa alasti. Siellä kaksi vanhinta vetää nytkin päiväuniaan ilkimullikoina.

Juhannus on ollut Kakkoselle merkittävän miehisyysriitin hetki - tyyppi on oppinut puskapissalle eli kuseksimaan seisoviltaan. Femmoja on heitelty palkkioksi ja äijä on pakahtua ylpeydestä. Meillä on salainen laiskanpulskea haave opettaa ukkeli vaipattomaksi kesän aikaan.  Kakkosella tuntuu olevan juuri nyt herkkyyskausi aiheeseen. Hurjan paljon aikaisemmin kuin siskollaan. Jos luonnossa kuseskelu auttaa asiaan, merkkailkoon reviiriään rauhassa. Tai kulkekoon vaipoissa eskariin asti. Kaikki käy.

Sen sijaan ei oikein käy, että Kakkonen on näin keskellä kesää matkalla putkitukseen. Sairaalakeikkaa seurasi korvatulehdus, joka ei näköjään parantunutkaan. Toissa päivänä korvat olivat uudelleen täynnä räkää ja lääkäri totesi tärykalvon liikkeen huonontuneen ja käytävien olevan luonnostaan ahtaat. Jos hankalia tulehduksia tulee kesällä on syksystä tulossa todennäköisesti vieläkin kenkumpi tautikauden koittaessa vaikka ikää alkaa olla jo kaksi vuotta. Pitäisiköhän uskoa? Joka
tapauksessa putkitus on vuorossa, jos uusi antibiootti ei tehoa ja tärykalvo on jähmeä. Tulehduksia on kuitenkin ollut nyt neljä puoleen vuoteen. Enpä ollut tajunnutkaan, että onhan tässäm tosiaan näitäkin taas sairastettu. Ehkä joku ihmeparantuminen voi vielä tapahtua, mutta vähän löysässä hirressä roikkumiseltahan tämä tuntuu. Putkitus ei ole kuitenkaan juuri nyt ja äijässä on virtaa, joten keskitytäänpä oleelliseen. Kello on yli puolen päivän eli äiti voi ottaa taas maistiaiset. Luvassa on Mutsien kympin kuoharisponssin toinen helmi, Peret Fusterin rose cava. Ihan itse maailmalta tilattuna. Skål ja nam.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No juurikin näin! Tattis ja jälkikippis vaan sinnekin!

   Poista
 2. Mua naurattaa kauheasti tuo alastihengailu :D Missähän vaiheessa siitä tulee kiusallista ja outoa?

  Me muuten putkitettiin myös, liekö jäänyt mainitsematta? Se oli karseaa, koska nukutettu lapsi on jotenkin niin riipivä asia, mutta sittenpä ei olekaan ollut tarvetta yhdellekään antibioottikuurille. Kaksi flunssaa on kärsitty - molemmissa lievä ja nopeasti ohi mennyt kuume. Että suosittelen kai sitten minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alastomat apinat on ihania! Ja onhan se vähän outoa jo nyt, kun ainakin meidän naketit vaatii samoja käytäntöjä vanhemmilta..

   Teidän putkista oli keskustelua, mutta ehkä mulla meni ohi lopullinen tulos. Ei niitä meille ainakaan herkästi olla oltu laittamassa, joten uskon, että on perusteltua. Monia ne on auttanut, mutta aika monelta lähtenyt myös irti tms. Mutta ehkä se kertakärsimys on ihan perusteltua, jos säilytään biootittomana pidempään.

   Poista
 3. No joko alkaa olla riittävän lämmintä? ;)
  Kesäpostauksia kaipaillen, sinulle on haaste blogissani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ja meni ne lämmöt :) Kiitos, innostuinkin jo aiheesta. Kun olen täällä kesäfiiliksissäni muutenkin.

   Poista