20.11.2013

Jo se on perkele!

Hei, tulitko lukemaan raflaavan otsikon innoittamana? Anteeksi vain, mutta joudut pettymään. Otsikko oli hämäystä, halusin vain saada teidän kaikki houkuteltua tänne lukemaan. Blogitekstejäni lukee keskimäärin yli 400 ihmistä, suosituimpia jopa 1000. Ajattelin, että jos te kaikki lukijat tutustutte Uusi lastensairaala 2017 –hankkeeseen, joku teistä saattaa innostua tukemaan sitä.

Faktaa on se, että Suomen sairaimmat lapset hoidetaan Helsingissä Lastenlklinikalla ja Lastenlinnassa. Nämä sairaalat eivät ole vain pääkaupunkilaisten lasten päivystyspaikka vaan huippuasiantuntijuuden osoite meidän kaikkien lapsille asuinpaikasta riippumatta kaikkein ikävimmissä tilanteissa. Netti ja FB ovat pullollaan liian surkeita ja koskettavia tarinoita pienistä ja isommista sankareista, jotka ovat näihin sairaaloihin päätyneet. En kestä taistelukuvausten osalta yhtään sitä, että jokin olosuhteissa, siis konkreettisesti muutettavissa asioissa, voi vaikuttaa lasten toipumiseen.

Lastenlinna ja -klinikka rapistuvat käsiin.
Täästä ”Medialle”osuudesta voit katsoa kuvapaketin paikan nykytilasta.

Täältä löydät monenlaisia vaihtoehtoja, miten voitosallistua.

Minä valitsin jäsenyyden ja kuukausilahjoituksen vuoden 2017 loppuun asti. Houkuttelin myös työnantajani mukaan talkoisiin ja siitä lahjoituksessa olen pirun ylpeä!

Toivon, että minun ei ikinä tarvitse kävellä uuteen (tai vanhaan) sairaalaan lasteni asioilla. Maksan mielelläni jostakin, jota en tule (toivottavasti) ikinä käyttämään. 

Nyt haastan teidät kaikki osallistumaan talkoisiin ja jatkamaan tätä tarinaa.

Ei mulla muuta. Toimikaa!

8 kommenttia:

 1. Hyvällä asialla olet. Mä tein jo lahjoituksen, ja sivusin aihetta sunnuntaina blogissani. Sun tekstin innoittamana voisin vaikka lahjoittaa lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mä kävin lukemassa - tietenkin näin jälkijunassa. Ihana tarina siitä pienestä miehestä, noteerasin sen itsekin. Ja kiva, että olit jo linkannut tästäkin!

   Poista
 2. Hieno postaus ja parhaalla asialla - osallistun ♥

  VastaaPoista
 3. Mun täytyy tunnustaa että olin alkuun tosi nihkeä koko keräyskamppiksen kanssa (helmikuussa vielä blogissakin vonguin asiasta). Sinänsä absurdia, että olen viettänyt hands down elämäni raskaimmat 4 yötä Lastenklinikan elinsiirto-osastolla Pampulan kanssa (eikä raskasta oman lapsen takia vaan katsoa niitä pieniä potilaita niissä olosuhteissa, huh huh) joten luulisi ettei erikseen tarvitse kenenkään kertoa kuinka se uusi sairaala oikeasti tarvitaan. Nyt olen kääntänyt kelkkani ja ryhtynyt lahjoittamaan, kun tarpeeksi moni itseäni viisaampi muistutti että niitä sairaita lapsia ei kiinnosta se yhteiskuntapoliittinen väittely millä varoilla sairaala pitäisi kustantaa (vaikka kaikki tietää, että verorahoilla) eikä sillä ole väliä millä rahoituksella homma saadaan vauhtiin, kunhan se saadaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tuon vastustuksen hyvin, en minäkään alkuun lämmennyt. Mutta tuo pointti lasten näkökulmasta on kyllä osuva. Itse ajattelen myös niin, että tässä luodaan uudenlaista kulttuuria (vaikka rahoitus todellisuudessa pitäisi tulla xxx) ja osoitetaan, että isojakin asioita on mahdollista saada tapahtumaan vaikka koneisto tökkisi.

   Ja voi teidänkin visiitti!

   Poista
 4. Hienoa, että nostit asian esille. Itse haastoin myös syksyllä fb-ystäväni mukaan. Olen ennen alanvaihtoa työskennellyt kyseisessä talossa ja jo silloin seitsemän vuotta sitten töissä alkoi silmiä kirvellä. Luulin sitä ensin siitepölyallergiaksi, mutta kun oireet aina loppuivat töiden loputtua, tajusin, että talostahan se johtuu. Miten paljon huonompaan kuntoon se onkaan ehtinyt mennä näinä vuosina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja vähän myöhässähän tässä ollaan, mutta kuitenkin. Toinen puoli tätä asiaa on lasten lisäksi juuri tuo kuvaamasi. Työntekijät oireilevat ja sairastavat, sekään ei edistä lasten hoitoa. Onneksi tämä asia muiden yhtä tärkeiden joukossa tuntuu herättävän tällä hetkellä huomiota ja liikehdintää. Toivotaan, että aktiivisuus kannattaa.

   Poista