10.12.2012

Vuoden paras dieetti?


Kuuluin Ykkösen raskauden jälkeen siihen kategoriaan, jota imettäminen ei laihduttanut. Mystisesti Kakkosen jälkeen imettäminen taas laihdutti tehokkaasti lähes 15 kg yhdeksässä kuukaudessa. Saattoi toki johtua siitä, että Kakkonen hotki rinnoista enemmän kuin Ykkönen huolimatta siitä, että herra viihtyi rinnalla maksimissaan 10 minuuttia. Olisiko  imenyt suoraan rasvaa? Joka tapauksessa painon lasku loppui kuin seinään, kun imetys loppui. Jäi ne kuuluisat viisi kiloa.

Nyt ne ovat kuitenkin kadonneet ja olen jo oikeastaan tahtomattani miinuksen puolella. Mitä ei toki olemuksesta huomaa, koska koostumus on muuttunut ja myös hoikkana voi olla pelkkää tutisevaa ympärivartaloista pehmeyttä. Laiha läski, sanoisi Aviomieheni tähän.

Tilanne on erittäin epäterveellisen elämäntapamuutoksen, ei siis tietoisen laihduttamisen, tulos. Elämäntavan voi kiteyttää seuraavaan: työn aloitus ja jatkuva aamukiire, jatkuva muu kiire, työsuhdestressi, liian suuri kilpirauhaslääkitys ja kaksi alle kolmevuotiasta lasta. Vatsa toimii ja kilot karisee. Ruokavalion osalta noudatan tarkkaan harkittua pecorino&suklaa -dieettiä yhdistettynä lasten ruokien jämiin ja seisten syötyihin leipiin merisuolavoilla. Liikunta on näissä hommissa ihan yliarvostettu juttu. Työhöntulotarkastuksen mukaan kaikki on verenpaineesta veriarvoihin (myös kolesteroli, muut rasva-arvot ja sokerit) kunnossa, joten tässähän on selkeästi kyse erinomaisesta elämäntavasta.


Kuva: www.murrayscheese.com
Jos tuotteistaisin tämän juustoa ja suklaata sisältävän dieetin ja elämänhallinnan jonkinlaiseksi kompaktiksi paketiksi, voisin ryhtyä dieettiguruksi ja työllistää samalla itseni. Pitäisi vaan keksiä dieetille vetävä nimi. Menee harkintaan muiden työllistymisvaihtoehtojen lisäksi. Jos siis tänään myöhemmin tulee fudut.

11 kommenttia:

 1. Tekee hirveästi mieli tuollaisia voikkareita.

  Pidän kauheasti peukkuja myöhemmin tänään -hetken varalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on sikahyviä. Se voi on ranskalainen La Motte (President). Ei mitään lähiruokaa ja ei tietty mitään järkeä raahata voita Ranskasta. Mutta niin hyvää. Täydellistä Stockmannin oliivileivän kanssa.

   Kiitos peukutuksista. Mitään ei selvinnyt. Mikä on sitten osoitus siitä, että olen onnistunut pistämään kapuloita johonkin rattaisiin, koska homma eri ratkennutkaan vielä. Silti en osaa yhtään arvioida miten lopulta käy.

   Poista
  2. Toivottavasti käy hyvin. Aika näyttää, mitä se sitten ehkä tarkoittikaan :D Mutta en tiiä. Itsestä kuulostaa tylsältä tuollainen odottelu ja jännitys.

   Poista
 2. Sama dieetti täälläkin. Paino on ollut jo pitkään alle lähtötason, vaikka raskauden viime metreillä oli +25kg. Kroppa vaan on löllö öllö. En jaksa treenata ja syön suklaata lounaaksi ja korvaan välipalat kekseillä. Kaloreita kuluu kaksosten kanssa varmasti enemmän kuin toimistossa istuessa, joten paino ei nouse. Mutta koskahan saan itseni samaan treenimoodiin, jossa olin ennen raskautta? Viiskymppisenä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli se siis toimii! Vielä kun sais löllön olomuoden muokattua ilman ponnisteluja. TAi ei ponnisteluissa ole mitään vikaa, mutta aika tahtoo olla kortilla.

   Eläkkeellä ehtii urheilla..

   Poista
 3. Mulla ei hirveästi painoa raskaudessa tullut, sellainen nelisen kiloa, mutta neiti sitten imaisi parissa kuukaudessa painoa pois sellaisen 12kg. Imettämisen loppuun asti se sitten pysyi siinä ja sen jälkeen kilot palasivat. Lähes sinne loppuraskauden lukemiin. Ja yrittämisestä huolimatta paino jäi junnaamaan sinne lähtöpainon tienoille, jossa olisi kyllä helposti parannettavaa, mutta... Kyllä näihin ruuhkavuosiin täytyy vielä vähän totutella, että oikeasti ehtii alkaa säännöllisesti elämään. Erityisesti noiden ruokailujen kanssa. Huoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sulla teho on ollut todella huima ainakin imurin aikaan. Mullakin kilot jämähti tosiaan imettämisen loppumiseen, mutta näköjään hektinen elämä on tehokkain laihduttaja. Mikä on aika masentava huomio.

   Työelämä kyllä säännöllisti ruokailuja. Nyt syön edes sen yhden lämpimän aterian päivässä aikaisemman närppimisen sijaan. Vaikka kotonakin tein kyllä ruokaa. En vissiin vaan ehtinyt sitä syödä :)

   Sitä säännöllisyyttä siis odotellessa.

   Poista
 4. Pecorino, suklaata ja ... laihtumista! Tykkään! Minun paino on jämähtänyt, mutta elän toivossa, että töihinpaluu karistaisi muutaman kilon.
  Jännä päivä sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, suosittelen töihinpaluun = arkikiireen vaikutusta. Kotona ehtii niin pirusti närppiä kaikkea pientä, että huomaamatta homma on lähtenyt lapasesta. Tosi surullistahan se on, että kotona ollessa yritykset syödä hyvin ja tervellisesti karahtivat karille, mutta kiire ja stressi ratkaisee asian ilman yrittämistä.

   Poista
 5. Vou, onnea vaan! Meinasin ehdottaa nimeksi "mammadieettiä" mut sit muistin et Anneli Auer lanseerasi sen jo :D :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos. Tosin tämä on lähinnä surkuhupaisaa ja säälittävää. Kuten totesinkin, yritykset syödä hyvin ja terveellisesti kotona ollessa karahtivat karille, mutta stressi ja kiire hoitaa hommaan. Mutta elänhän minä ihan mielelläni suklaalla.

  Ehkä en tosiaan Auerin kimppaan halua. Tosin olisihan siinä jo mediahuomio varmaan kohdillaan.

  VastaaPoista