2.1.2013

Raja ylitetty

Verbaalisten taitojen suullinen hallinta on ollut aina meikäläisen vahvuus. Osaan käyttää tätä sanoilla sivaltamisen lahjaa erittäin hyvin sekä hyvässä että huonossa. Ykkönen näyttää perineen äitinsä lahjat erityisesti ulos suolletun puheen määrän suhteen. Eilen saavutettiin tässä lajissa yksi uusi merkkipaalu.  Illan hampaiden pesun yhteydessä yrittäessäni tarkistaa lopputulosta neiti tokaisi enemmän kuin topakasti:

-          Lopeta, senkin peto!

Anteeksi mikä? Tuota synonyymiä äidille en ollut kuullutkaan, veti ihan sanattomaksi. Tuli myös hieman yllätyksenä meikäläiselle, että viittä vaille kolmevuotias osaa valita sanoja, jotka tietää vääriksi ja joilla aiheuttaa, no jos ei vielä tietoisesti mielipahaa, mutta ainakin hämmennystä. Nähtäväksi jää, mitä on odotettavissa murrosikään mennessä.  Aviomiestä tilanne tietenkin huvitti suunnattomasti.
Kostoksi piilotin yläkertaan mennessä Ykkösen toisen pupun paitani sisään ja sanoin, että äidin masussa on vauva. Voi sitä aidosti järkyttynyttä ilmettä ja alistunutta äänensävyä, jolla keskustelua jatkettiin.

-          Äiti, minä en halua meille enää toista vauvaa. En tosiaankaan halua.

Seurasi äidin tyytyväistä hihittelyä ja pikkuhiljaa paidan alta roikkuvat pupun korvat. Neidin ilmekin kirkastui.

-          Äiti, nyt sinä kyllä juksasit minua pahasti. Noin ei saa kyllä tehdä.

Näin. Olemme asettuneet tyttäreni kanssa klassiseen ja rakentavaan äiti-tytär -taisteluasetelmaan. Jotenkin minulla on tunne, että saatan jäädä tässä vahvasti kakkoseksi.

5 kommenttia:

 1. Lapset osaavat kyllä tosiaankin yllättää sanomisillaan ja tekemisillään niin hyvässä kuin pahassakin, mutta tuo teidän Ykkösen ensimmäinen tokaisu on kyllä kuin isku vyön alle. Ois kyllä mennyt itselläkin jauhot suuhun... Itse kauhistelin tässä yksi ilta kotonamme vallitsevaa kauheaa sotkua ja villakoirien määrää, jolloin Pikkumiehemme totesi, että: "Äiti, olet kyllä sellainen pikkuneiti!" Se jäi minulle vielä epäselväksi, että oliko tuo tarkoitettu kohteliaisuudeksi vai oliko tenavan äänensävyssä havaittavissa jotain ironiaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli tosiaan sitä, sekä hyvässä että pahassa. Mä kyllä nautin jauhot suussakin siitä, että nuo jutut on välillä niin mainioita. Kuten tuo teidänkin herran tokaisi. Tulkinta jää kuulijalle : )

   Poista
 2. Meillä on kuultu "Äiti on norsu", tosin saan kunnian olla milloin mikäkin eläin, joten loukkaamistarkoituksessa ei tuota ehkä ole sanottu. Tai tiedä häntä. Olen aika pyöreää sorttia (suomeksi BMI 30+, laiska herkuttelija) ja norsu kyllä osui ja upposi.

  Hei kuule. Jos joku osaa parilla lauseella neuvoa tai laittaa vaikka linkin: Miten saan omassa blogissani sivupalkin blogilistaan näkyviin sen, milloin joku toinen blogi on viimeksi päivitetty? Siis silleen niin kuin tuossa sun Parempaa luettavaa -osiossa. Anteeksi jo etukäteen ilmaisten neuvojen kerjäys, näin julkisesti jään nyt sit yhden jeesin velkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, herkullinen tuokin! Siis meillä seurasi tuota vauvakeskustelua tänänään seuraava tilanne. Neiti taputti ohimennen vatsaani ja totesi, että onhan meille sittenkin vauva tulossa.. Great. Ja mitä onkaan vielä luvassa.

   Tuo blogilista tulee siis bloggerin ulkoasu-kohdan asetuksista. Siellä on vaihtoehto "lisää gadget" ja yksi vaihtoetho on blogilista. Siihen kun listaa yksitellen blogien osoitteet ja tallentaa niin lista pysyy ajantasalla päivitysten mukaan. Ymmärsitköhän yhtään?

   Poista