22.11.2012

Mikä meni pieleen?

Joku mättää vissiin kasvatuksessa, kun Ykkönen haluaa kuseskella pääosin kaikkialle muualle kuin pottaan. Hommat kyllä luistavat hienosti ja neiti on ollut öitä myöten kuivana kesästä lähtien, mutta. Hänelle on kehittynyt omituinen fetissi pissiä mitä pienimpiin astioihin tai muuten omituisiin paikkoihin. Tämä äidin leivontakippo (Tai ei se mikään leivontakippo ole sillä ”äiti tämä on kuurakettikuljettajan kypärä, ja koska raketissa ei ole vessaa, pitää pissiä kypärään”.) on sentään isoa kaliiperia verrattuna muumikahvipannuun tai leikkiastiaston mukiin. Silloin osumatarkkuus kärsii merkittävästi. Puskapissi on parasta mitä neiti tietää ja kotona hän livahtaa usein yläkerran kylppärin lattiakaivolle kyykkypissalle.

 
Tämä lienee hinta, mikä omatoimisista leikeistä on tällä hetkellä maksettava. What next?

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Sano muuta! Samalla aika liikuttavaa, ne perustelut on hillittömiä.

   Poista
 2. Ei voi olla totta!! :D
  Ja minäkin kun luulin, että meillä on mennyt joku tosi pahasti pieleen, kun teidän Ykkösen kanssa samanikäinen Pikkumiehemme ei suostu tekemään isompia tarpeitaan muualle kuin vaippaan. Pissailut kyllä hoitaa ihan itse pöntölle, mutta ison hädän yllättäessä pidättelisi tuskissaan varmaan vaikka tunti kaupalla, jos ei saisi vaippaa. Ois ihan kiva tietää, mitä kaikkea noiden natiaisten päässä oikein liikkuu... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, sano muuta! Kyllä nämä ipanat todellakin keksivät oma keinonsa hommaan kuin hommaan. Tuosta kakkaamisesta vaippaan kuivaksi oppisen jälkeen olen kuullut paljonkin. Siis että se ilmeisesti tyypillistä, vaikka homman osaisikin hoitaa.

   Poista
 3. Lipsi on sisäistänyt sen, että saunassa saa pissata. Siis siihen kaivoon joka on suihkun alla. Eilen kun lähdettiin porukalla saunaan, se alkoi losottaa innokkaana pukuhuoneen lattialle. Ei mennyt millään jakeluun tää, että ei kun seuraavassa huoneessa, siellä, missä on suihku. Onneksi sentään kakka tuli vessaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne liikkiksiä nämä rajojaan/osaamistaan testaavat ja etsivät seikkailijaneidit.

   On myös lohdullista, että tässäkin asiassa meidän neiti ei ole se ainoa "kokeilija".

   Poista
 4. Hyvät sunnuntai illan naurut...paitsi joo, ei varmaan ihan aina naurata! Me täällä taistellaan yhden uhmakkaan 2,5 vuotiaan kanssa joka ei suostu edes potalle!! Me kaikki varsin hyvin tiedämme million hätä on, oli sitten pissa tai kakka, mutta kun ei, vaan vaippaan voi tarpeensa tehdä. Mutta miten sitä sanotaankaan...jos alat opetella kuivaksi kaksi vuotiaana, lapsi oppii kuivaksi kolme vuotiaana, jos aloitat kolme vuotiaana, oppii hän sen myös kolmen vanhana. Toivottavasti tuo pitää paikkansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että nauratti :) Kyllä nämä pääasiassa aina naurattaa, vaikka aiheuttaakin päänvaivaa ja sotkua.

   Mun kokemus pissa- ja kakkajutuista on just tuo, että mikään maanittelu tai porkkana ei auta ellei lapsi ole valmis. Kun sitten aika tai halu on kypsä, homma lähtee sujumaan tosi nopsaan. Meillä oli ensin tarraralli, että saimme Ykkösen potalle. Sinne tuli pissoja silloin tällöin juuri tarrojen vuoksi. Sitten kun kiinnostus niihin lopahti, mikään porkkana ei auttanut jos neitiä ei huvittanut. Yhtenä päivänä sitten sovimme yhdessä (myös päikyssä), että nyt tehdään näin ja siitä pari viikkoa neiti oli kuiva ja sillä tiellä ollaan. Eli ajoitus ratkaisee, luulisin..

   Poista
 5. Meillä kans Sammakko pissaa mielummin koirienruokakuppiin kuin pottaan. Mä luulin että mun kakara on vaan outo, mutta onneksi on samanmoisia tyyppejä siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuinka originelliä! On muuten todellakin huojennuttavaa monessa asiassa tajuta juurikin niin, että ei se oma ipana ole sen oudompi vaan nuo omituisimmatkin hommat nyt vaan kuuluu osana pakettiin nimeltä lapsi.

   Poista