21.1.2013

Töitä!

Sain hyvän työn. Piste. Näin kätevästi putkeen ennen edellisen irtisanomisajan loppua. Kiitos kohtalo, kaitselmus tai mikä vaan. Aloitan helmikuun alussa ja latelen tässä juuri tulevalle esimiehelleni speksejä puhelimen ja läppärin hankinnasta. Kiva, että kysyvät. Edellisessä oli kivan alla saada edes kunnon työkalut.

Mitä minä nyt tästä uudesta sanoisin. Totesin jo aiemmin, että titteli (eli siis tehtävänkuva eikä niinkään titteli) ja palkka ovat sinne päin. Tehtävä ja yritys sen sijaan ovat mielenkiintoisia, pienessä mittakaavassa putiikki on mahdollinen tulevaisuuden Nokia. Olen hyppäämässä hörhönä kaupallis-humanistina nörttien ja propelipäiden sekaan, mutta pääasia, että tyypeissä on draivia ja homma on sellaista puoli-intellektuellia asiantuntijapuuhastelua. En minä tulevassa hommassa helpolla pääse ja oman alan työtä on urakaksi asti. Hyvä niin, sitähän minä olen halunnut.

Merkittävin asia: autolla matka työpaikalle kestää noin kuusi minuuttia. Fillarilla pääsee hyvin täyteen ylämäkeen 6 kilometriä eli puolisen tuntia. Kotiinpäin onkin sitten helpompaa. Tässä vaihtoehdot sitten ovatkin, koska paikallinen julkinen ei tälle reitille toimi.

Helmikuun ajan saan nauttia kaiken kukkuraksi tuplapalkasta, kun irtisanomisajan palkka juoksee, mutta työvelvoitteesta vapauttaminen mahdollistaa muut hommat samanaikaisesti. Ihan kiva. Kävin vähän sopimuksen kunniaksi shoppailemassa, lapsille tietenkin. Reissu osoitti, että en todellakaan ole ostolakkoilun tai rajoittamisen portilla. Onneksi harjoitin vähentämistä tehokkaasti edelliset kotivuodet. Onneksi oli todella hyvät alet. Mutta ostin sentään  itsellenikin jotakin – peräpukamavoiteen. Ne viholaiset kun ovat vaivanneet synnytyksestä numero kaksi asti.
Himskatti, kun on kaikki juuri nyt tosi hyvin. (Noron jälkeinen autuus jatkuu)

26 kommenttia:

 1. Onnea!!! Loistavia uutisia!

  Laadinkin juuri sun ja Pihalla kotona -Liisan kahden hengen laajaan otantaan perustuen teorian, jonka mukaan fiksut blogiäidit saa töitä tuosta vaan! Ja tuudittaudun tähän ajatukseen siihen jäädessäni kohta työttömänä tohtorina äitiyslomalle... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvä teoria! Pitäiskö laittaa blogi cv:een : ) Sulla on vielä pipo bonuksena blogin lisäksi, joten ei mitään hätää!

   Poista
 2. Ihanaa! Onnea! Tulipa iloinen olo sun puolesta :)

  VastaaPoista
 3. Onnea!! Kyllä mäkin alan kohta etsiä niitä oman alan töitä. Kunhan saan tehtyä tämän parin kuukauden sijaisuuden nyt alta pois...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja työ kun työ, joka sopii kulloiseenkin elämäntilanteeseen. Ehkä mäkin sitten joskus etsin sen ihan kokemusta vastaavan unelmatyön..

   Poista
 4. bd Mä arvasin! Onnea!

  ivf-mama

  VastaaPoista
 5. Onnea vielä täälläkin! Tosi hienoa! Sä oot kyllä supertyyppi! Ja muista törsätä se tuplapalkka ihan vain itseesi, korvaukseksi loppuvuoden koettelemuksista!

  Mutta vähemmän kiva juttu on noi pukamat... Ai että ne sitten vaivaa edelleen? Sen verran mullakin on niistä kokemusta, että en tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Olen yrittänyt ansiokkaasti tuhlata niitä rahoja, jotka olisi pitänyt säästää mahdollisen pidemmän työttömyyden varalle. On uutta työpaitaa, kuopsutettua naamaa ja geelattua kynttä. En näytä enää niin pahasti lähiömutsilta, joka on pesinyt paritalossa useamman vuoden ketsupit rinnuksilla :)

   Ne pukaman pirulaiset. Ne on ollut tiivis, välillä rauhallisempi, seuralainen. Mun molemmat synnytykset on mennyt niin hyvin, että olishan se ihme, jos ei joku kremppa jäisi muistoksi.

   Poista
 6. Tulin vain sanomaan, että vähän kiireisenä luin lähes kaikki blogitekstisi ja täytyy sanoa, että kirjoitat lähes kadehdittavan hauskoin sanakääntein! Myös blogisi aihe kolahtaa, koska työhönpaluu ja lapsiperhearki ovat juuri käsillä. Onnittelut työpaikasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Palautteesta ja onnitteluista.

   Tsemppiä sinne työhönpaluuseen!

   Poista
 7. Ihan huippu juttu! Onnea! :)

  VastaaPoista
 8. Lisään Täti-ihmisen otantaan Project Maman Katjan. Onneksi itsellä on virka johon palata äitiysloman jälkeen, muutenhan tässä joutuis vielä oman blogin perustamaan (ja sen jälkeen enää todistaa olevansa fiksu.) Onnittelut työpaikasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tässähän on jo melkoinen otanta käsillä. Blogi on aina hyvä, vaikka olis jo virka plakkarissakin :)

   Poista
 9. Onnea! Aivan mahtavaa! Siitä se arki äjtee taas rullaamaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivotaan! Nyt ei olekaan lyhennetyn työviikon tarjoamaa luksusta. Kaikilla on täydet päivät.

   Poista
 10. Mukavan oloinen blogi sinulla! jään varmasti seuraamaan :) ja onnea uuden työn johdosta!

  VastaaPoista
 11. Kiitos ja kiitos : ) Mukava, jos kommentoit jatkossakin.

  VastaaPoista